keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kettukarkki villasukat koiralle - OHJE!


Nyt on ollut niin järkyttäviä pakkasia, että hätävaralle oli keksittävä nopsaan koiran tassuille lämmikettä kun herra jo kolmella jalalla hyppelehti, jos ei melkein kahdellakin!

Päätin tehdä Orlandolle perus ihmisen villasukkaohjeella villasukat (tottakai miniversiona ja myös pienen kantapään tein!) ja päädyin sitten kettukarkkikuvioon. Miksi ei kerralla tehtäis hienot tossut pojalle, kun kerran aloitettiin väkerrys! :)OHJE

- Ohje on tehty 6,5 kg harjakoiralle. Tassujen koot ovat tassun pohjasta 5cm x 4cm ja jalan ympärysmitta paksuimmassa kohdassa 8cm. Tein varren melko korkealle, jotta sukat pysyvät paremmin.

-Ohje on perus ihmisen villasukkaohjeella kantapäineen (joita löytyy netistä pilvin pimein, sinne siis surffailemaan jos kiinnostaa perus villasukkaohje!)

- Silmukoita mulla oli 16, eli 4 per puikko.

-Varresta aloittaessa tein kaksi oikeaa ja kaksi nurjaa ommelta jonkinaikaa, kunnes mielestäni sitä oli riittävästi. (n.3-4cm)

- Seuraavaksi noin 3 riviä valkoisella langalla.

-Keltaista tein 2 riviä ennenkuin aloitin kettukarkkikuvion.

-Kettukarkkikuvio vie 8 silmukkaa kokonaisuudessaan, mutta ensin alkaa 6 silmukalla, eli esim. 1 punainen, neljä keltaista ja 1 punainen jne. siinä oli siis ensimmäinen rivi kuviosta. Tein piirrustuksen kuviosta, josta hahmottaa kuvion silmukkamäärät yms. eli yksi ruutu on yksi silmukka!
HUOM: jos teet eri silmukkamäärällä niin kannattaa miettiä juurikin se, että kuvio mahtuu työhön, eli se vie kokonaisuudessaan se 8 silmukkaa ja yksi keltainen silmulla täytyy ainakin olla välissä ennen kuviota. Kannattaa myös miettiä mihin kohti kuvion asettaa, eli heti ensimmäisenä kun rivit vaihtuu niin ei kannata alkaa kuviota tekemään (riippuu niin koosta) vaan itse tein ensimmäisen rivin normaalisti ja sitten vasta aloin tekemään kettua, että saan sen mahd. kauniiseen kohtaan. Myös kantapäässä kannattaa huomioida se mihin kohtaan kettu tulee. Itse laitoin sen eteen ja tein ensimmäisen rivin normaalisti ja siitä vasta aloin tekemään kantalappua ja yhdistämään viimeiseen riviin. Näin saat varteen ketun eteen!


-Kettu kuvion jälkeen tein vielä väliin 2 riviä keltaista.

-Tämän jälkeen taas 3 riviä valkoista.

- valkoisen jälkeen tein noin 2 cm oikeeta ja nurjaa ennenkuin aloin tekemään kantalappua ja kantapäätä. Näin siihen saa hieman kiristystä, eikä sukka lähde valumaan niin helposti.

- Kantapään jälkeen tein 2cm ommelta ja sen jälkeen aloin kaventamaan, eli joka toiseen otin kaksi silmukkaa ja joka toisen normaalisti. Lopussa voi vähän soveltaa tottakai! :)

Loppuun vielä tassujen pohjiin ompelin käsin nahkan palat, jotta jalat eivät ihan heti kastuisi lämpimien tassujen osuessa lumeen.


JA NÄIN SUKAT ONKIN VALMIIT!


Mitäs piditte Orlandon töppösistä? Eikö ookkin aika päheet! ;)

3 kommenttia:

 1. Ihanat <3 Tosi päheet ;) ihana oot ku jaksat / viitit aina värkätä kaikkee kivaa ite :) ihanaa huomata sulta postausta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos! :) ja joo paljon postausaiheita jäänyt roikkumaan ku toteutus tökkii :D kyllä niitä viel alkaa tulemaan kunhan aikaa saa enempi :)

   Poista
  2. Joo kiva kuulla :D <3 Sama täällä ei ikinä saa niitä ulos tänne ja ku en osaa kirjoittaa oikee :ppp

   Poista